administrators Reply Quote

Answer : 4 2 hrs Explanation : Answer: D) 2 hrs Explanation: Speed in downstream = 96/8 = 12 kmphSpeed of current = 4 km/hrSpeed of the boatman in still water = 12 – 4 = 8 kmphSpeed in upstream = 8 – 4 = 4 kmphTime taken to cover 8 km upstream = 8/4 = 2 hours.

Click here to see the full blog post