administrators Reply Quote

Answer : 3 90 min Explanation : Answer: C) 90 min Explanation: Let X = Time taken for each of Type B Problems(100 Problems)And 2X = Time taken for each of Type A problems(50 problems)Total time period = 3hrs = 3 x 60min = 180 minutes100X 50(2X) = 180100X 100X = 180200X = 180 minX = 180/200X = 0.90 minBy convertiing into seconds,X = 0.90 x 60 secondsX = 54 secSo, time taken for Part A problems is = 54 x 2 x 50 = 5400 seconds= 5400/60sec = 90 minutes.

Click here to see the full blog post